Iulia Stanciu

Iulia Stanciu este absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti promotia 2007 si a urmat cursurile unui Masterat in Dreptul Afacerilor si ale Institutului de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor. Este membra a Baroului Bucuresti din februarie 2008.
Iulia este in prezent coordonatoarea Departamentului Bancar din cadrul Antico&Asociatii, domeniile ei de expertiza fiind dreptul bancar, al pieţelor de capital, al protecţiei datelor cu caracter personal, precum şi dreptul societăţilor comerciale. A fost implicata în acordarea de asistenţă juridică oferită către importante instituţii financiare bancare si non bancare din Romania, cu privire la efectuarea de operaţiuni precum transfer de portofolii de credite, modificări în structura acţionariatului, conceperea de norme, proceduri, reglementari interne ale institutiilor, creearea si actualizarea instrumentelor de cunoastere a riscului juridic in activitatile bancare, analizarea garantiilor utilizate in procesul de creditare si cuantificarea riscului asociat acestora, efectuarea de due diligence asupra aspectelor legate de procesul de creditare si in special de cel al garantiilor. De asemenea, Iulia ofera asistenta in procesul de negociere si contractare a creditelor bancare, reprezentare in vederea renegocierii clauzelor contractuale, ofera asistenta in procesul de emitere, modificare, executare si stingere a garantiilor bancare.

Inainte de a se alatura echipei Antico si Asociatii, Iulia a activat peste 8 ani in domeniul bancar, iar in ultimii 5 ani a ocupat pozitia de Head of Legal SBB Department in cadrul unei banci importante din Romania.