Mario Antico

Mario Antico este partenerul fondator și coordonatorul societății de avocatură  Antico & Partners, fondată în 2008 în România.

 

După absolvirea Universității din Salento, a urmat cursuri postuniversitare de specializare la Universitatea Internațională din Bielefeld, Germania, unde a obținut o diplomă în Drept comercial internațional și la Universitatea din București din România, obținând o diplomă de studii  în Drept Privat European.

 

În 2007, a efectuat un stagiu profesional la Paris, lucrând ca avocat intern (In-House Lawyer) la o companie italiană notorie specializată în tranzacții financiare importante. În 2008 a avut un stagiu profesional la  Consiliul Concurenței din România, ocupîndu-se în principal de aspecte legate de concentrări și abuz de poziție dominantă.

 

Înainte de a fonda societatea de avocatură care îi poartă numele, a câștigat experiență profesională în cadrul unor societăți italiene și internaționale de renume, lucrând atât în ​​Italia, cât și în străinătate, specializâdu-se în principal în dreptul administrativ și dreptul energiei.

 

Din 2008 lucrează în principal la Milano, București și Chișinău, asistând băncile și companiile multinaționale în proiecte investiții și operațiuni transnaționale pe diverse piețe est-europene, în special în România, Serbia, Moldova și Bulgaria.

 

Este membru al Baroului Brașov (România), Lecce (Italia) și Chișinău (Moldova) unde din 2016 a fondat un sediu permanent al biroului Antico & Partners.

 

Din 2018 este membru al Comitetului Executiv al Confindustria București, care se ocupă și de aspectele statutare ale acestieia.

 

Avocatul Mario Antico asistă clienții italieni și internaționali în proceduri de faliment și restructurare corporativă, drept fiscal, investiții în energie regenerabilă și drept bancar, fiind astăzi un consultant de încredere și membru in consiliul de administrare a unora dintre principalele societăți pe acțiuni italiene (cu capital privat și public) care operează în Europa de Est și care activează în principal în sectorul financiar / bancar, imobiliar, petrol & gaze și achiziții publice.

 

Vorbește fluent italiană, română și engleză.