Monica Gabriela Scarlat

Monica Gabriela Scarlat

Licențiată în Drept la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București în anul 1999, a intrat ca avocat în anul 2000 în Baroul București. Monica s-a alăturat echipei ANTICO & ASOCIAȚII SPRL începând cu luna Septembrie 2022, cu o experiența de 22 de ani, formată în principal ca avocat pledant în cauze complexe de drept civil, comercial, dreptul familiei, dreptul muncii, asigurând reprezentarea diferitelor societăți comerciale, autorități publice locale, instituții publice precum și persoane fizice în fața instanțelor de judecată din România, în toate gradele de jurisdicție.

Până a se alătura echipei ANTICO & ASOCIAȚII SPRL, Monica, a făcut parte încă de la debutul carierei  din echipele de avocați a două case de avocatură reper pe piața din România. Își desfășoară activitatea profesională cu implicare și dăruire, aplecându-se atent asupra fiecărui caz în parte, antentă la detalii, fiind o persoană creativă, cu atitudine pozitivă de lucru, un foarte bun comunicator.

 A fost constant preocupată de dezvoltarea profesională, sens în care a absolvit un Master în Relații Internaționale și Diplomație și un Master în Drept Bancar, fiind și absolventă a Cursului de Formare Mediatori Human Toolkit București. Totodată a absolvit Școala Doctorală în cadrul Universității Baneș Bolyai, Facultatea de Știința Mediului; Este membru pe lista de arbitrii al Curții de Arbitraj Comercial de pe Lângă Camera de Comerț și Industrie a Municipiului Tg. Mureș; Fost Membru al Comisiei juridice în cadrul Asociației Rotary International District 2241 România și Republica Moldova. Pe parcursului anului universitar 2014-2015 a susținut în cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea, Știința Mediului, seminarii la materia ”Legislație și Politică de Mediu”. Nu în ultim rând, este autoarea mai multor articole de specialitate, publicate în Reviste de Specialitate dar și în numeroase  alte publicații adresate publicului larg.Vorbește fluent limba italiană și engleză.